Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw bed? Slapen is belangrijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw bed? Slapen is belangrijk

We weten allemaal dat slapen belangrijk is voor je gezondheid. We besteden ook veel tijd aan slapen. We slapen gemiddeld 8 uur per dag wat overeenkomt met een 1/3 deel van ons leven. Wanneer we naar bed gaan, dan is het belangrijk dat we goed kunnen liggen. Dat liggen wordt voor een belangrijk deel bepaald door het matras. Wanneer je namelijk op je bed gaat liggen dat voorzien van een oud doorgezakt matras, zul je niet uitgerust wakken worden. Je wordt dan wakker met pijn in je rug en je komt vermoeider uit het bed, dan voordat je ernaartoe ging. Omdat je slecht slaapt, zul je ook tijdens de nachtelijke uren vaker wakker worden, dan wanneer je goed zou slapen. Omdat je tijdens het slapen je energie weer moet opbouwen, die je overdag nodig hebt om je werkzaamheden te kunnen verrichten, is een goede houding om te kunnen slapen van groot belang. Wanneer je moe uit bed komt, ben je labieler en zul je op je werk eerder fouten maken. Het is ook slecht voor je gezondheid als je gedurende een lange periode slecht slaapt. Het verhoogt de kans op obesitas, hart- en vaatziekten, depressiviteit, de ziekte van Alzheimer, gewrichtsklachten en dergelijke.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw bed?

Als je een nieuw bed wil aanschaffen, moet je eerst beslissen of je een ledikant wil hebben of een boxspring. Wanneer je een ledikant wil hebben, moet je beslissen wat voor een bedframe je wil hebben. Een bedframe heeft ten opzichte van een boxspring het voordeel dat het veel gemakkelijker is om schoon te maken. Je kunt een stalen of een houten bedframe kopen. Ook een bedframe kopen moet je doordacht doen. Omdat je goed wil slapen, moet je bij een bedframe kopen erop letten dat het de juiste grootte voor je is. Tegenwoordig is de standaard 180×200 cm. Een twee persoons bed moet groot genoeg zijn, zodat je tijdens het slapen de nachtrust van je partner niet verstoord. Je moet bij een bedframe kopen niet alleen letten op het materiaal, maar dus ook op de grootte en de prijs.

Bed

Andere benodigdheden voor je bed

Omdat een bedbodem ook erg belangrijk is voor een goede nachtrust, is dat vaak het halve werk. Er zijn verschillende soorten bedbodems. Je kunt kiezen uit een lattenbodem, scholtelbodem, binnenvering of spiraalbodem en een elektrisch verstelbare. Laat je daarbij goed voorlichten, zodat je ook hierbij de juiste keus maakt. Ten slotte is een goed matras belangrijk. Er zijn er die graag op een zacht matras liggen en weer anderen op een hard. Ga naar de winkel waar ze de matrassen verkopen en ga er even op liggen. Wanneer je denkt dat je een geschikt matras hebt gevonden, kun je daar bij veel adressen een aantal weken op proefslapen. Maak daar gebruik van, omdat het belangrijk is voor je gezondheid. De persoon die de matrassen verkoopt, zal de voor- en nadelen aangeven. Het matras zal tijdens het slapen je lichaam goed moeten ondersteunen, zodat je in de ochtend heerlijk uitgerust wakker wordt.

Reacties zijn gesloten.