Deze tips zorgen voor een mini-makeover voor jouw interieur

Deze tips zorgen voor een mini-makeover voor jouw interieur

Geregeld eens een kleine beurt voor het interieur geeft je weer een heel andere gevoel in je eigen huis. Het is leuk om toch enkele paar jaar even wat kleine aanpassingen aan het interieur te maken, zodat het altijd als nieuw aan blijft voelen. Wij hebben een aantal handige tips waarmee je zorgt voor een kleine mini-makeover voor jouw interieur!

  • Het effect van de muren
  • Natuurlijk licht
  • Persoonlijkheid creëren in de woning

Het effect van de muren

Vaak wordt het onderschat hoeveel effect de muren op de stijl van de woning en het interieur hebben. De meeste muren hebben een witte kleur. Dit lijkt al normaal en verder wordt er vaak relatief weinig nagedacht over de muur. Maar de witte kleur heeft met het een reden, want dit straalt rust en structuur uit en op deze manier kun je makkelijk andere elementen in de ruimte naar voren laten komen.

Afhankelijk van de stijl die je wilt creëren zijn er nog meer mogelijkheden met de muur. Je kunt bijvoorbeeld behang gebruiken om snel en eenvoudig een bepaalde stijl aan te brengen of ruimtelijke effecten creëren. En natuurlijk kun je schilderijen gebruiken of zelfs de trend volgen en een fiets aan de muur hangen!

Natuurlijk licht met meer glas in huis

Verlichting in huis is ontzettend belangrijk om een bepaalde stijl mee te geven en de ruimte in te richten, maar de meest waardevolle en de mooiste verlichting is altijd nog natuurlijk licht. Grote ramen met lange gordijnen en eventueel licht doorlatende gordijnen zorg je voor een hele mooie open uitstraling. Hiermee geef je jouw hele interieur een prettige uitstraling.

Veel mensen proberen dit effect al te creëren, maar focussen dan alleen op de stap om dit licht van buiten naar binnen te laten. Er wordt al snel vergeten om binnen in de woning ook licht door te laten. Voor dit effect kun je op maat gemaakte glazen deuren gebruiken. Dit kunnen normale, maar natuurlijk ook schuifdeuren zijn. Ruimten zijn zo semi van elkaar afgeschermd en toch is het erg gunstig om natuurlijk licht in de woning toe te laten. Door dus simpelweg meer glas in de woning te gebruiken creëer je al snel meer licht in huis.

Persoonlijkheid in de woning

Een andere super tip om in je woning toe te passen is persoonlijkheid creëren. Dit zorgt voor een veel en veel persoonlijkere en gezellige sfeer. Zoek foto’s van gezellige momenten met je dierbaren die je aan de muur of op de schapjes wilt hebben. Zoek er mooie lijstjes bij uit en geef ze een geschikte plek. Dit kan bijvoorbeeld door de foto’s naast elkaar op een aparte manier aan de muur te hangen.

Reacties zijn gesloten.