Deze alertheidstips helpen inbraken thuis voorkomen

Deze alertheidstips helpen inbraken thuis voorkomen

Niemand wilt een inbraak meemaken. Het is absoluut niet leuk om een leeg huis aan te treffen. Dieven hebben geen genade. Ze doen eerst grondig onderzoek voor ze bij jou inbreken. De beste manier om inbrekers van jouw eigendommen te houden is door het treffen van veiligheidsmaatregelen. Het helpt misschien niet altijd, maar je moet van jouw zijde wel proberen. Met deze alertheidtips kun je inbraken thuis voorkomen.

Onbekende voertuigen
Onbekende voertuigen die in de buurt rondhangen, zullen zeker zorgen baren, vooral als het voertuig langere tijd blijft hangen en herhaaldelijk op onregelmatige basis verschijnt. In eerste instantie is het raadzaam om het licentienummer, tijd, datum, merk van het voertuig, beschrijving van de persoon voor toekomstige referentie te noteren. Wanneer je het voertuig meerdere keren per dag ziet, schakel de politie meteen in.

Vreemde mensen die rondhangen in de buurt
Wanneer een crimineel een huis in de gaten houdt, lijken ze misschien onschuldig langs te lopen of te joggen, maar ze zullen waarschijnlijk voor een langere periode in de buurt van jouw huis blijven hangen om het uit te zoeken. Als je dit soort gedrag opmerkt, let dan op hun uiterlijk en bel de politie. Wanneer je camera’s hebt is het ook goed om het op te slaan.

Vreemdelingen nemen foto’s en lopen weg
Mensen kunnen met hun Smartphone op elk moment een momentopname maken, wat aanleiding kan geven tot een nieuw soort zorgen: met één klik de buurt verkennen. Als je toevallig iemand tegenkomt, zij het als jogger, wandelaar, krantenjongen of klusjesman, opzettelijk foto’s buiten je huis of het huis van de buurman maakt, of heen en weer wuift van de ene naar de andere kant met verschillende foto’s van elk huis, blijf dan waakzaam. Breng de politie en jouw buren op de hoogte als er verdachte activiteiten zijn en vraag ze om een afwijkend gedrag bij te houden.

Een hond aanschaffen
Honden kunnen de inbreker niet altijd tegenhouden, maar je kan er wakker van worden. Een blaffende hond is vaak genoeg om een potentiële inbreker weg te jagen, vooral als de hond extra luid kan blaffen.

Ruim je erf op
Houd struiken rond ingangen en looppaden getrimd. Het laatste wat je wilt is om het voor een dief gemakkelijker te maken zich te verbergen wanneer hij probeert in te breken, dus elimineer zijn opties om te verbergen. Hij heeft misschien maar een paar minuten dekking nodig om zijn inzending te maken, maar met geen plaats om zich te verbergen is het minder waarschijnlijk dat hij het zelfs probeert. Je kunt zelfs struiken met doorns bij je ramen planten om het inbreken niet alleen moeilijk, maar ook pijnlijk te maken!

Beveilig de ramen
Ramen zijn bijna net zo populair als deuren als het gaat om inbraakpunten. Hoe moeilijker het is voor iemand om je spullen in handen te krijgen, hoe groter de kans dat de inbraak stopt. Er zijn tal van dingen die je kunt doen om het iemand moeilijker te maken binnen te komen. Zorg ervoor dat die van jou is vergrendeld en overweeg om bewegingssensoren ook aan je ramen toe te voegen.

Reacties zijn gesloten.