Isolatieglas: Bespaar maximaal op uw energierekening

Isolatieglas: Bespaar maximaal op uw energierekening

Je hebt glas en glas

Je hebt tegenwoordig vele soorten glas. Je kunt het zo gek niet bedenken of de glasfabrikanten hebben er een speciale versie voor ontwikkeld. Qua isolatieglas heb je hr en hr + tot en met hr+++ glas. Zhr glas, gehard gelaagd glas figuurglas, glas in lood in hr++ versie, veiligheidsglas, beloopbaar glas enz enz. De mogelijkheden zijn enorm. Wij tonen hier een beknopt overzicht.

Bespaar maximaal met isolatie glas

Wanneer je in de woning alleen maar enkel glas hebt, zul je zien dat er veel energie door de ramen verloren gaat. Isolerend glas zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door uitstraling naar buiten. Tijdens de wintermaanden zal de kou van buiten niet naar binnen kunnen komen. Het wooncomfort zal door dubbel glas behoorlijk toenemen. Standaard glas vervangen door hr isolatieglas is een goed idee voor met milieu én de portemonnee.

Soorten isolatieglas

Dubbel glas is energiebesparend isolatie glas. Bij dubbel glas zit er droge lucht tussen de glasplaten. Dubbel glas zegt het eigenlijk al, het glas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Bij gewoon dubbel glas zit er droge lucht tussen de glasplaten. Bij HR glas word er gebruik gemaakt van een speciaal soort glas met metaalcoating én is de vulling argongas. En dan zijn er nog meer alternatieven. Het lijstje bestaat nu uit:

  • Dubbel glas HR is de opvolger van het standaard dubbelglas. Het heeft aan binnenzijde een metaalcoating. Wordt niet veel meer gebruikt;
  • Bij HR dubbel glas wordt de coating toegepast met een argon gasvulling. Deze glassoort wordt veel gebruikt;
  • HR glas is gelaagd glas dat het meest wordt gebruikt. Er wordt een verbeterde coating toegepast met een argon gasvulling;
  • HR glas is drievoudig hoog rendement glas. Dit triple glas Het bestaat uit drie glasbladen met twee spouwen. De twee buitenste ramen zijn aan de binnenzijde voorzien van de verbeterde hoog rendement coating. De spouwen zijn met edelgas argon gevuld;
  • ZHR zonwerend dubbel glas heeft een coating met een zonwerende functie.

Isolatieglas kopen

Wat kost isolatieglas is eigenlijk geen goede vraag. Isolatieglas, en zeker dubbel hr of driedubbel glas, bespaart zoveel energie dat u zich in plaats van “wat kost isolatieglas?” beter kunt afvragen “Wat levert isolatieglas op?” U kunt tegenwoordig dubbel glas online bestellen.  Isolatieglas prijzen zijn bij veel bedrijven snel online te vinden. U kunt inmeten en montage vaak meteen bij uw isolerende beglazing mee bestellen. Dan weet u zeker dat uw glas op maat is en exact past in de kunststof, metalen of houten kozijnen van uw huis. Gratis én vrijblijvend een offerte aanvragen voor gelaagd glas in een bestaand kozijn is ook bij veel bedrijven mogelijk. Zelf glas snijden is lastig en kunt u beter aan een professional overlaten. Die snijdt het glas op maat en kan eventueel het glas polijsten voor een perfect glad oppervlak zonder krasjes. Ook via ons kunt u gratis offertes aanvragen.

De voordelen van isolerend glas

Dubbel of hr triple glas isoleert veel beter dan standaard enkel glas. Dankzij dubbel glas zal uw woning aanzienlijk minder warmte kwijt raken in de winter waardoor u kunt besparen op uw energiekosten. Isolerend glas is tevens een investering voor uw huis. Het verbetert het energielabel van uw huis waardoor het meer waard kan worden. Glas isoleert zelf niet heel goed. De isolatiewaarde van verschillende soorten isolatieglas wordt uitgedrukt in U-waarden (de zogenaamde warmte doorgangscoëfficient U). Hoe lager de U-waarde, hoe beter glas isoleert.  Standaard enkel glas  heeft een U-waarde van 5,8, Standaard dubbel glas heeft een U-waarde van 2,8 en bespaart per vierkante meter jaarlijks zo’n € 14. Met HR triple glas  gaat er nog weinig warmte verloren en bespaart u circa € 23 per vierkante meter per jaar. Isolatieglas kopen is op termijn een goede investering.

Met modern hr isolatieglas is de kans op een thermische breuk gering. Het is wel verstandig om al te grote temperatuurverschillen in het glas te voorkomen. Alleen bij sterke temperatuurverschillen kan een thermische breuk ontstaan. Met de toenemende isolatie van uw huis moet u ook zorgen voor voldoende ventilatie. Dit kan bijvoorbeeld met de bekende Duco glasmax ventilatieroosters.

Glassoort U-waarde Besparing per meter2 per jaar

Glassoort U-waarde Besparing per meter2 per jaar
Enkel glas 5.8 Geen
Standaard dubbel glas 2.8 € 14
HR 2.0 € 16
HR+ 1.6 € 19
HR++ 1.1 € 21
HR+++ 0.5 € 23

Andere soorten isolatieglas en speciaal glas

Brandwerend glas

Brandwerend glas is gehard glas met een speciale tussenlaag. Bij brand breekt het glas en schuimt de tussenlaag op. Dit vermindert de warmtestraling en de temperatuur en vormt zo een tijdelijke barrière tegen rook en vuur.

Geluidswerend glas

Er zijn diverse soorten geluidswerend glas verkrijgbaar die een extra isolatie van geluid aanbieden ten opzichte van gewoon dubbel glas of driedubbel glas. Met deze glassoorten kunt u de overlast van geluid tot wel 50 dB verminderen.

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren geeft veel daglicht. Ze geven extra ruimte en u ziet een open geheel ontstaan tussen uw ruimtes. Glazen deuren van gehard glas zijn stijlvol, modern en veilig. Het geharde glas zorgt ervoor dat uw deur niet zal breken! Inmeten en montage door een professional zorgen ervoor dat uw glazen deuren perfect aansluiten bij het kozijn.

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas bestaat uit 3 lagen glas, extra gehard, met daartussen taaie folielagen. Het glas wordt dikker naarmate een groter oppervlak gewenst is.

Glazen wanden, deuren en puien

Glazen wanden, deuren en puien zijn veelal van gelaagd veiligheidsglas en in allerlei afmetingen verkrijgbaar, ook als isolerend glas en geluidswerend glas.

Glas in lood

Glas in lood kan tegenwoordig ook als isolerend glas geproduceerd worden door het glas in lood in driedubbel glas te verwerken.

Spiegel op maat

Uw spiegel op maat en overig spiegel toebehoren kunt u uiteraard tegenwoordig ook online bestellen.

Glazen keuken achterwanden

Een glazen keuken achterwand is een strakke en trendy oplossing om uw keuken of interieur de extra luxe uitstraling te geven. Achter de kookplaat kunt u zonder probleem gehard glas plaatsen. De achterwanden zijn van gehard glas en hierdoor hittebestendig.

HR figuurglas

Dubbele beglazing met kan tegenwoordig ook worden samengesteld met decoratief hr figuurglas, glas met een reliëfpatroon.

Glazen douchedeuren

Glazen douchedeuren en glazen douchewanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Veiligheidsglas – ook wel gelaagd glas genoemd – bestaat uit minstens twee lagen glas die met elkaar verbonden zijn door middel van een folie. De glazen douchewanden bevatetn over het algemeen gaten voor de scharnieren douchedeuren. Met de voorgeboorde gaten is het risico op breuk minimaal.

Velux Dakramen

Velux dakramen zijn al vele jaren zeer veel gebruikt en zijn door de jaren meegegroeid met de ontwikkelingen in isolerende beglazing. Tegenwoordig kunt u kiezen uit verschillende soorten speciaal glas voor de dakramen, zoals gehard glas, geluidswerend glas, zonwerend glas en combinaties daarvan zoals bijvoorbeeld gehard gelaagd glas.

Algemene voorwaarden

Reacties zijn gesloten.