4 redenen om naar Noord-Holland te verhuizen

4 redenen om naar Noord-Holland te verhuizen

Noord-Holland is een van de meest veelzijdige provincies van Nederland. Je kunt er letterlijk alles vinden. Je vindt er bijvoorbeeld de bekendste en meest hectische stad van Nederland, Amsterdam, maar ook een van de meest authentieke dorpen, Volendam.

Ook het Waddeneiland Texel behoort tot de provincie Noord-Holland. Hieronder wijzen we op een aantal redenen om te overwegen om naar Noord-Holland te verhuizen.

Amsterdam

De meest bekende stad van Nederland is Amsterdam. Bekend om de prachtige stadspanden uit de vijftiende eeuw. Door z’n authentieke grachtengordel met z’n rijke geschiedenis van de handel. Maar ook door de vele tentoonstellingen en beurzen is het een geliefde stad. Amsterdam is wereldwijd bekend door de wallen, z’n liberale beleid en alle problemen die daar mee te maken hebben.

Volendam

Dit authentieke vissersdorp trekt jaarlijks meer dan twee miljoen toeristen, het is dan ook niet verrassend dat het dorpje vele souvenirwinkeltjes heeft.

De bevolking loopt er nog regelmatig in de ouderwetse klederdracht. Ook de muziek uit Volendam, beter bekend als de ‘palingsound’, bekend geworden door bands als The Cats en BZN is wereldberoemd.

Strand

Langs de hele westkust van de provincie is het Noordzeestrand. De oostkust van de provincie ligt aan het IJsselmeer en ook daar is nog veel strand te vinden. Je bent dus, waar je ook gaat wonen, nooit ver verwijderd van het strand. Ook vind je langs de kust, zowel aan de Noordzeekant als aan de Waddenzee vele pittoreske jachthavens vol plezierjachten, en in Den Helder is natuurlijk de grote vissershaven.

Texel

Het Waddeneiland Texel behoort ook tot de provincie Noord-Holland. Hoewel er weinig werk op het eiland is te vinden en woningen er relatief duur zijn is het zeker de moeite waard het eiland eens te verkennen.

Purmerend

In Purmerend wordt veel nieuw gebouwd. Purmerend in een stad in de regio Waterland en telt ongeveer 85.000 inwoners. De stad, bekend om z’n markten, jaarmarkten en de veemarkt, telt vele historische monumenten. Maak een wandeling langs de historische grachten.

Er is een groot museum en het autovrije plein, de Koemarkt is bekend door z’n vele restaurantjes en terrasjes.

Is Texel niet zo je ding, Amsterdam je te druk en Volendam te vol met toeristen, doe jezelf een plezier en ga de nieuwbouw in Purmerend bekijken en laat je verrassen.  Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af en maak je keuze.

Reacties zijn gesloten.